Karamelový koláč
3 vajcia, 300 g práškového cukru, 2 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 250 g polohrubej múky, 2 PL kakaa, 1 prášok do pečiva, džem, 2 ČL rumu, ovocie1.
1.plnka: 7 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 2 PL polohrubej múky, 1 vanilkový cukor, 200 g masla, 100 g práškového cukru
2.plnka: 4 PL kryštálového cukru, 2 dcl mlieka, 2 šľahačky v prášku
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme mlieko, olej, múku, kakao, prášok do pečiva a sneh. Upečieme. Na vychladnutý koláč natrieme džem, v ktorom rozmiešame 2 ČL rumu. Na natretý koláč poukladáme rôzne ovocie (banán, kiwi, jahoda). Na to natrieme vychladnutú plnku č. 1 a plnku č. 2. Posypeme grankom (čokoládou) a necháme v chladničke stuhnuť.
1.plnka: Mlieko, Zlaté klasy, polohrubú múku a vanilku uvaríme na kašu, ktorú po vychladnutí zmiešame s maslom a cukrom.
2.plnka: Kryštálový cukror upražíme na karamel, zalejeme mliekom a rozvaríme. Do vychladnutého pridáme šľahačky v prášku a vyšľaháme.