Cestoviny s krevetami v smotanovej omáčke
krevety (čerstvé prípadne mrazené), cestoviny, 3 PL paradajkového pretlaku, 1 PL horčice, 3 PL olivového oleja, 300 ml šľahačkovej smotany, cesnak, chilly, soľ, petržlenová vňať
Ako na to:Krevety si očistíme, ak používame mrazené tak ich necháme rozmraziť. Na olivovom oleji osmažíme krevety do ružova (hotové sú, keď zmenia farbu na ružovočervenú a skrútia sa). Pridáme nadrobno nakrájaný strúčik cesnaku, nadrobno nasekanú chilly papričku a zalejeme šľahačkou. Privedieme zmes do varu.
Medzitým si dáme variť cestoviny. Keď sú hotové, odstavíme ich z ohňa a precedíme. Keď krevetová omáčka začne hustnúť, pridáme horčicu, paradajkový pretlak prípadne kečup a osolíme. Omáčku zamiešame a odstavíme zo sporáku.
Pri podávaní cestoviny polejeme omáčkou s krevetami a na dozdobenie pridáme nasekanú petržlenovú vňať.