Kráľovský karfiol

Potrebujeme:

1 menšia ružica karfiolu, 2 dkg masla, ¼ l smotany, 8 žĺtkov, 1 ČL citrónovej šťavy, 3 dkg masla, 1 kg nových zemiakov, drvená rasca, zelená petržlenová vňať, soľ

Ako na to:

Očistený karfiol dajte do teplej vody s 2 dkg masla a 6 min. povarte. Uvarený sceďte a dajte na misu. Zatiaľ dajte variť do teplej vody očistené, oškrabané zemiaky s trochou rasce, zelenou petržlenovou vňaťou a soľou. Uvarené sceďte, narovnajte okolo karfiolu a polejte omáčkou.

Omáčka: V smotane rozmiešajte žĺtky a hrnček s ňou postavte do väčšej nádoby s vriacou vodou. Omáčku stále miešajte a keď už zhustla, pridajte do nej maslo a citrónovú šťavu.

TIP: Vodu zo zemiakov a z karfiolu môžete použiť k príprave chutnej polievky.

08.02.2007

Podobné recepty