Rýchlý ovocný koláč

Potrebujeme:

Korpus: 110 g krupicového cukru, 110 g masla, 2 vajcia, 120 g polohrubej múky a 2 lyžičky prášku do pečiva, 1-2 lyžice mlieka
Plnka: 1 kelímok (250g) mascarpone (dá sa použiť aj jemný dobrý tvaroh), 1 kelímok hustej kyslej smotany, najemno nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna, 3-5 lyžíc cukru podľa chuti

Ako na to:

Vyšľaháme cukor s maslom, po jednom pridáme vajcia a nakoniec múku s práškom do pečiva a mlieko podľa hustoty cesta. Preložíme (liať by sa nemalo) do vymastenej formy a dáme piecť do vyhriatej trúby na 175 C, asi na 20-25 minút ( pokiaľ nie je hotový).
Zmiešame všetky suroviny čo patria do Plnky a pripravený krém natrieme na vychladnutý korpus. Nakoniec podľa svojho vkusu pokladieme jahodami alebo akýmkoľvek iným ovocím. Necháme schladiť aspoň 1 hodinu v chladničke.

04.08.2008

Podobné recepty