Baklažánová dobrota
2 ks baklažánov, morčacie alebo kuracie prsia (také 3 plátky), paradajkový pretlak alebo lúpané paradajky vo vlastnej šťave, cibuľka, cesnak, syr Mozarella, soľ, trocha cukru, čierne korenie mleté, provensálske korenie, bazalka najlepšie čerstvá alebo mrazená, olivový olej
Ako na to:Baklažány priečne prekrojíme a v osolenej vode ich trocha povaríme, tak 4-5 min. Medzitým si prsíčka pokrájame na malinké kúsky. Cibuľku pokrájame na jemné kocky a pomaly restujeme, pridáme nastrúhaný alebo pretlačený cesnak. Cesnaku dáme podľa chuti. Pridáme mäso a prudko restujeme, až kým nezbelie. Uvarené baklažány poriadne vyžmýkame, aby v nich neostalo veľa vody. Keď prsíčka zbelejú pridáme koreniny a bazalku. Zalejeme pretlakom a chvíľku varíme spolu. Nezabudnite na trocha cukru, paradajkám to treba. Zapekaciu misu pokvapkáme olivovým olejom a uložíme do nej baklažány. Naplníme ich prsíčkovou zmesou. Mozarellu nakrájame na plátky a poukladáme na naplnené baklažány a dáme do rúry, nech to pekne chytí farbu.
Podávať môžeme s čerstvým chlebom alebo pečenými zemiakmi.