Jablkový koláč s ricottou a bielou čokoládou
Cesto: 150 g múky, 100 g masla, 100 g prášk.cukru, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtko
Plnka: 4 jablká, 250 g ricotty, 50 g práškového cukru, 1 žĺtok, 2 PL vanilkového pudingu, sneh z 2 bielkov vyšľahaný s 2 PL kryštálového cukru, 100 g bielej čokolády
Z prísad na cesto vypracujte cesto. Ricottu zmiešajte s 1 žĺtkom, práškovým a vanilkovým cukrom, vanilkovým pudingom (ak nemate nahraďte ho Solamylom).
Jablká pokrájajte na tenko a pridajte ku ricotte. Nakoniec pridajte tuhý sneh z dvoch bielkov a 2 PL kryšt. cukru. Cesto vložte do menšieho vymasteného a múkou vysypaného plechu a dajte jablkovo-ricottovú plnku. Na vrch nahrubo postrúhajte bielu čokoládu. Pečte na 180 C, cca 40-45 min.
Ak by čokoláda príliš rýchlo menila farbu, prikryte plech alobalom, aby nezhorela.