Karamelové pukance
2,5 l pukancov, 100 g masla, 1 pohár hnedého cukru, 1/4 pohára medu, 1/4 lyžičky sódy bicarbóny, vanilková esencia
Ako na to:V kastróliku roztopte maslo s hnedým cukrom a medom a za stáleho miešania priveďte k varu. Zmes nechajte vrieť - bez miešania 4 min. Po 4 min stiahnite z ohňa a pridajte sódu bicarbónu a pár kvapiek vanilkovej esencie.
Zmes vylejte na pukance a dobre premiešajte buď namastenou varechou alebo rukou, ale pozor je to horúce! Každý jeden pukanec by mal byť obalený
Potom dajte pukance na nízky plech a dajte do rúry na 30 - 60 min, pri teplote 95 stupnov. Čím dlhšie budete piecť, tým budú chrumkavejšie.