Kurča kung - pao

Potrebujeme:

500 g kuracieho mäsa, 1 vajce, 1 lyžicu škrobu, 50 ml oleja, 50 g olúpaných burských orieškov, 4 až 6 chilli papričiek alebo feferóniek
Nálev: 2 lyžice sójovej omáčky, 2 lyžice ryžového vína (alebo vína typu sherry), na hrot noža soli, 2 lyžice práškového cukru a obilného výťažku wej-ting (glutasol)

Ako na to:

Kuracie mäso vykostíme, nakrájame na hrubé rezance, premiešame s vajcom, so škrobom a necháme odležať asi 30 minút. Na panvici rozpálime olej, vložíme mäso a zo všetkých strán ho prudko opečieme. Keď po 2 až 3 minútach dostane zlatistú farbu, pridáme burské oriešky a nakrájané chilli papričky. Všetko osolíme, zalejeme nálevom, premiešame a prehrejeme. Podávame s ryžou.

02.11.2008

Podobné recepty