Pikantné kurča na smotane
1 stredne veľké kurča, 3 strúčiky cesnaku, 4 paradajky, 4 zeleninové papriky, 1 veľkú cibuľu, 200 ml kyslej smotany, olej, 1 lyžicu kečupu, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 2 lyžice hladkej múky, mletú papriku, soľ
Ako na to:Dobre umyté a osušené kurča rozdelíme na porcie, ktoré potrieme rozotretým cesnakom so soľou. Vložíme do pekáča na rozpálený olej a zo všetkých strán prudko opečieme. Potom ho zalejeme trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka.
Medzitým na hlbšej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rezance nepálivej papriky, kúsky paradajok a opražíme s troškou múky. Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme do polomäkka.
Potom ochutíme kečupom, do vzniknutej zmesi vložíme diely kurčaťa a zamiešame so smotanou. Všetko podusíme domäkka a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Podávame s varenými zemiakmi alebo krupicovými haluškami.