Laskonky s kokosom
225 g kryštál cukru, 65 g práškového cukru, 110 g bielkov (3 malé alebo 2 veľké vajíčka), 140 g kokosu, voda na varenie cukru
Plnka: 500 ml mlieka, 120 g kryštál cukru, 1,5 vanilkového pudingu, 250 g masla, kakao
Bielka vyšľaháme s 1/3 kryštál cukru na tuhý sneh. Zvyšný cukor uvaríme s vodou na bublinu-sirup. Sirup vlievame postupne do bielkov a dôkladne šľaháme. Pridáme práškový cukor s kokosom.
Plech vyložíme papierom a lyžičkou tvoríme malé kopčeky, ktoré rozotrieme do hladkých placiek. Sušíme pri 110 C, asi 30 min. Na plnku si uvaríme puding s cukrom a po vychladnutí do neho vmiešame maslo a kakao.