Vanilkové venčeky
100 g oleja, 380 ml vody, 300 g polohrubej múky, 6 vajec
Plnka: 0,5 l mlieka, 120g kryštál cukru, 1,5 vanilkového pudingu, 1 maslo, rum
Do kastrólika si dáme olej a vodu a uvaríme. Pridáme múku a zmes miešame tak dlho, až sa nám začne cesto lepiť na steny hrnca. Kastrólik odstavíme a zmes necháme vychladiť.
Obsah preložíme do nádoby a premiešame ho s vajíčkom. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré naplníme do cukrárenského sáčku. Na plech vyložený papierom striekame venčeky alebo veterníky. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C.
Uvaríme si puding s cukrom a po vychladení ho zmiešame s maslom a rumom. Horúce venčeky prekrojíme a necháme vychladiť. Potom spájame krémom a vrch pocukrujeme, alebo polejeme polevou.