Jablková torta

Potrebujeme:

3 vajíčka, 200 g cukru, vanilkový cukor, 200 g roztopeného masla, 125 ml mlieka, 250 g poloh.múky, prášok do pečiva, kôra z citróna, 100 g hrozienok, 3 jablká

Ako na to:

Vajíčko s cukrom (aj vanilkovým) na najvyššom stupini mixéra vymiešame. Postupne takto pridáme aj ďalšie dve vajíčka, potom po kvapkách roztopené maslo. Znížime rýchlosť mixéra a pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko a citrónovú kôru. Potom pridáme nakrajané jablká a hrozienka (zalejeme ich horúcou vodou a chvíľku necháme postáť, prip. môžeme pridať hrozienka namočené v 50 ml rumu). Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme asi tak 50 min, občas kontrolujeme.

01.08.2008

Podobné recepty