Čokoládovo-višňová torta
4 vajíčka, 120 g cukru, 30 g kakaa, 90 g polohrubej múky, 3 PL oleja, 1 ČL prášku do pečiva, 1 pohár višňového kompótu, 2 PL Solamylu, 2 vanilkové cukry, štipku škorice, 1/2 l šľahačky, čokoládu
Ako na to:Višňový kompót sceďte, šťavu odložte, višne pokvapkajte rumom a nechajte oddychovať.
Korpus: Celé vajíčka vymiešajte s cukrom do peny. Pridajte kakao s múkou a práškom do pečiva. Potom pridajte olej.
Cesto dajte do papierom na pečenie vyloženej formy, alebo formu vymastite a vysypte strúhankou. Pečte na na 200 C. Špáradlom skúšajte či je koláč upečený.
Šťavu z kompótu zmiešajte s 2 PL Solamylu, 1/4 ČL škorice a 2 vanilkovými cukrami a uvarte rôsol. Pridajte rumom pokvapkané višne (pár višní si nechajte na zdobenie).
Upečený, vychladnutý korpus 2-krát prekrojte. Korpus potrite vychladnutými višňnami a vyšľahanou, jemne osladenou šľahačkou. Šľahačkou potrite aj vrch a boky torty. Posypte strúhanou čokoládou a ozdobte odloženými višňami.