Zapekaná špargľa

Potrebujeme:

600 g špargle, soľ, cukor, 40 g masla, 50 g polohrubej múky, 2 dl mlieka, mleté čierne korenie, 2 vajcia, 100 g syra s modrou plesňou, petržlenovú vňať

Ako na to:

Ak máme zaváranú špargľa, nechajte ju odkvapkať. Ak je surová, očistite, olúpte a vložte do vriacej osolenej vody, pridajte 1 PL cukru a 6 min. varte, uvarené sceďte. Zapekaciu misu vytrite maslom. Na ďalšom kúsku masla speňte múku, prilejte teplé mlieko a rozšľahajte. 10 min. povarte, osoľte, okoreňte. Špargľu rozkrojte na polovice, konce rozmixujte a pridajte do omáčky. Špargľu zarovnajte do misky, do vychladnutej omáčky vmiešajte vajcia, polovicu syra a vňať. Omáčku nalejte na špargľu a 15 min. pečte vo vyhriatej rúre. Potom posypte druhou polovicou syra a na chvíľku dajte ešte zapiecť. Ako prílohu podávajte zemiaky a paradajkový šalát.

31.10.2006

Podobné recepty