Pastiersky koláč

Potrebujeme:

500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/3 sáčku mrazeného hrášku, 6 veľkých šampiňónov, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 lyžičky Worchesterovej omáčky a 2 lyžičky Solamilu, zemiaky ( 6-7 väčších), mlieko, maslo

Ako na to:

Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu. Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita. Potom pridáme mäso a smažíme, kým sa všetko mäso nezatiahne.
Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min. Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, worchesterovú omáčku a Solamil. Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom (pozor nesmie plávať) a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min.
Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom.

04.08.2008

Podobné recepty