Švédske mäsové guľky s omáčkou

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (zmes hovädzie, bravčové), cesnak, soľ, korenie, hl.múku na obaľovanie, olej
Omáčka: 2 ČL masla, 1 PL hladkej múky, 2,5 dcl hovädzieho vývaru, 2,5 dcl mlieka, muškátový oriešok, 4 Čl sójovej omáčky, korenie

Ako na to:

Zo surovín vypracujeme guľky, vo viac oleji ich opečieme asi 10 min a vyberieme na servítku. Na maslo pridáme múku, zalejeme vývarom a mliekom a uvaríme omáčku. Ochutíme muškátovým orieškom a sójovou omáčkou.
Do omáčky dáme guľky a ešte 10 min povaríme. Podávame zo zemiakmi a brusnicovým lekvárom alebo kompótom.

18.10.2008

Podobné recepty