Perkelt

Potrebujeme:

masť, 1 cibuľa, 1 kura, 3 ČL sladkej papriky, 2 ČL soli, 1/2 litra vody, 1 kyslá smotana a 1 PL hladkej múky

Ako na to:

Na masti opražíme cibuľu. Pridáme mäso (môže byť aj zajačie, bravčové, morčacie alebo drobky). Posypeme ho paprikou a premiešame (pozor aby neprihorelo lebo paprika zhorkne). Osolíme a zalejeme vodou. V kuchte (tlakovom hrnci) varíme 1/2 hodinu, v normálnom hrnci hodinu a štvrť až hodinu a pol (záleží od druhu mäsa). Nakoniec zahustíme kyslou smotanou rozmiešanou s hladkou múkou. Necháme ešte raz prevrieť a hotovo. Podávame s haluškami, cestovinami alebo chlebom.

06.07.2008

Podobné recepty