Zeleninové pirôžky
½ kg lístkového cesta, 600 g nakrájanej bielej kapusty, 2 cibule, 2 natvrdo uvarené vajcia, 50 g masla, 2 PL nadrobno nasekaného kôpru, 1 ČL práškového cukru, soľ, korenie
Ako na to:Umytú kapustu prekrojte, hlúb vyrežte, sparte horúcou vodou a povarte asi 5 min. Po miernom vychladnutí ju nadrobno pokrájajte. Cibuľu a vajcia nadrobno posekajte. Do hrnca s rozohriatým maslom pridajte kapustu s cibuľou, pridajte cukor a pražte asi 5 min. Podlejte vodou, osoľte, okoreňte a domäkka uduste. Nakoniec pridajte posekané vajcia a kôpor. Premiešajte a takto pripravenou plnkou plňte rozvaľkané lístkové cesto, pokrájali na štvorce. Pirôžky potrite rozšľahaným vajcom a dozlatista upečte vo vopred vyhriatej rúre.