Špaldový falafel
150 g špaldového bulguru, 1 veľká olúpaná cibuľa rozkrájaná na väčšie kúsky, 2 strúčiky cesnaku, 15 g čerstvej petržlenovej vňate, mletý kmín a koriander, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ, čierne korenie, 200 g uvareného lúpaného hrachu, 1 rozšľahané vajce, 60 g strúhanky, olej
Ako na to:Bulgur nasypeme do misy a zalejeme studenou vodou. Necháme 20 minút nasiaknuť, potom opatrne zlejeme. Cibuľu, cesnak, petržlenovú vňať, kmín a mletý koriander rozmixujeme dohladka. Pridáme čierne korenie, uvarený a zomletý (rozmixovaný) hrach a vypracujeme na hladké cesto. Pridáme vajce, strúhanku, bulgur a premiešame. Zo zmesi mokrými rukami formujeme malé guľaté placky, ktoré z oboch strán opražíme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou, hranolkami, zeleninovým šalátom alebo so špenátovou či inou zeleninovou zmesou a chlebom.