Pikantný kuskus

Potrebujeme:

425 ml zeleninového vývaru alebo vody, 255 g kuskusu, 1 stredne veľká, nadrobno nakrájaná šalotka alebo cibuľa, 1 PL olivového oleja, 2 hrudky masla, 1 ČL rasce, 1 veľká ČL koriandrových semiačok, 1 veľká ČL feniklových semiačok, polovica malej sušenej čili papričky, 1 ČL soli, 1 bobkový list, 1 strúčik nadrobno nakrájaného cesnaku, 1 PL červeného vínneho octu, 1 ČL cukru

Ako na to:

Vývar/vodu nechajte zovrieť. V hrnci s hrubým dnom pomaly opražte šalotku alebo cibuľu na olivovom oleji s polovicou masla, tak aby nestmavla. V mažiari rozdrvte rascu, fenikel, koriander, čili papričky a soľ. (Ak nemáte mažiar, zabaľte všetko korenie do látky a roztlčte ho valčekom alebo kladivom.) Korenie, bobkový list a cesnak pridajte k cibuli a pokračujte v pražení – zmes by sa mala podobať lekváru, ale nesmie vám prihorieť alebo zhnednúť. Potom pridajte ocot a cukor a rozpustite ho na sirup. Pridajte kuskus a miešajte. Prilejte horúci vývar a pomaly varte asi 15-20 minút, občas premiešajte. Na zjemnenie pridajte zvyšok masla.

14.07.2008

Podobné recepty