Francúzke zemiaky
zemiaky, údenina (klobáska, párky, špekáčiky...) uvarené vajíčka, kukurica, smotana kyslá, mlieko, vajíčko, koreniny, tvrdý syr
Ako na to:Zapekaciu nádobu si vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Uložíme polovicu zemiakov, ktoré dobre osolíme. Na zemiaky rozložíme nakrájanú údeninu. Pridáme trochu zelenej papriky nakrájanej na kocky. Potom kukuricu a uvarené a nakrájané vajíčko. Na vajíčka úhľadne uložíme zemiaky a osolíme ich. Pripravíme si zálievku: Do smotany pridáme mlieko, vajíčko, vegetu a premiešame.
Zemiaky zalejeme zálievkou a prikryjeme. Dáme do predhriatej rúry na 220st, cca 45 min. Vyberieme a posypeme strúhaným syrom. Dáme zapiecť.