Trdelníčky
170 ml mlieka, 600 g hladkej múky, 50 g cukru, trocha soli, 70 g sadla, 80 g masla, 4 žĺtka, 1 lyžicu rumu, 25 g droždia
Ako na to:Urobíme kysnuté cesto. Až je cesto vykysnuté, tak ho rozváľkame na placku asi 1/2 cm. Nakrájame na 3-4 cm pruhy, ktoré namotáme na kovové trubičky. Nachystáme si dve misky. Do jednej rozšľaháme vajce a do druhej dáme pomleté orechy. Trdelníky namáčame do vajíčka a do orieškov (celé) a dáme na papier na pečenie. Pečieme pri 200 st. asi 15 min do zlatova. Upečené, ešte teplé polievame alebo potierame zmesou: Trochu rozpusteného masla, trochu rumu, škoricový cukor (môže byť aj kryštal.cukor).