Tvarohovo-ovocná dobrotka
Cesto: 120 g kryštálového cukru, 150 g polohrubej múky, 2 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 3 vajcia, pol balíčka prášku do pečiva a kakaového prášku
Plnka: 3 nízkotučné tvarohy, 150 ml smotany na šľahanie, 50 g práškového cukru, 2 bal.vanilkového cukru, 10 g želatíny
Ovocie: 1 veľká konzerva broskýň a 2 jahodové konzervy
Poleva: 1 l vody alebo šťavy z kompótu, 2 Zlaté klasy, 120 g kryšt.cukru a jeden Tang
Ovocie si vopred scedíme. Do misky si dáme múku, cukor, žĺtka, mlieko, olej, kypriaci prášok, kakaový prášok a nakoniec vyšlahaný sneh z bielkov a premiešame. Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech. Pripravíme si želatínu podľa návodu. Zatiaľ si tvaroh vymiešame s práškovým cukrom. Šľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom a spolu zmiešame. Pridáme prichystanú želatínu a všetko spolu premiešame. Pripravenú plnku rozotrieme na vychladnuté cesto a poukladáme ovocie.
Poleva: Vodu alebo kompótovú šťavu uvaríme so Zlatými klasmi, cukrom a jedným Tangom (napr. broskyňovým).
Horúcu polevu nalejeme na ovocie. A dáme do chladničky