Chrumkavé kurča
400 g kuracieho mäsa, 1 PL sójovej omáčky, 1/2 KL pálivej papriky, 1/2 KL mletého zázvoru, soľ, 3 PL hladkej múky, 1 hrnček rozdrvených chipsov
Ako na to:Mäso pokrájame na rezne. Sójovú omáčku zmiešame s paprikou a zázvorom. Do tejto zmesi namočíme mäso a necháme odležať min. 2 hodiny (ešte lepšie cez noc). V tanieri podrvíme chipsy. Odkvapkané kúsky mäsa obalíme v múke zmiešanej so soľou, a potom v chipsoch. Poukladáme na vymastený pekáč, dáme do vyhriatej rúry a pečieme do chrumkava. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou (najlepšie to chutí čerstvé, pri prihrievaní chipsy zvlhnú a už to nechrumká).