Krémová petržlenová polievka
2-3 väčšie petržleny, 2-3 zemiaky, 1/2 väčšej cibule alebo 1 menšia, trocha zeleru, voda, 1 dcl smotany, soľ, vegeta, mleté korenie, drvená rasca, bazalka
Ako na to:Zeleninu si očistíme a nakrájame na drobné kocky. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku. Keď je pekne do sklovita, pridáme ostatnú zeleninu. Po orestovaní zeleniny pridáme cca 2 l vody a varíme, kým nie je všetok obsah hrnca do mäkka. Ak je zelenina dostatočne mäkká, ponorným mixérom ju vymixujeme do hladka, zalejeme smotanou. Necháme prejsť varom a dochutíme soľou, mletým čiernym korením a bazalkou. Na tanieri môžme podávať ozdobené pochúťkovou smotanou alebo šľahačkou a posypané petržlenovou vňaťou.