Liata čokoláda
1 biela čokoláda, 1 čokoláda na varenie, 1 dcl mlieka, 100g masla, maslo na vymazanie formičiek
Ako na to:Najprv si pripravíme formičky, do ktorých budeme liať čokoládu. Formičky sú najlepšie kovové, ale môžeme použiť aj vnútro z bonboniery. Zvolené formičky poriadne vymastíme maslom a necháme v chladničke ztuhnúť. Tmavú čokoládu rozpustíme s 50 g masla a 2 lyžicami mlieka. Po rozpustení rozlejeme čokoládu do formičiek a dáme na 30 min. do chladničky. S bielou čokoládou budeme postupovať úplne rovnako. Keď ju budeme mať rozohriatu vytiahneme z chladničky už stuhnutú tmavú čokoládu a bielu na ňu nalejeme a dáme do chladničky. Necháme ju tam 2-3 hodiny. Potom ju z formičiek vyklopíme a môžme jesť.