Šumienkový zákusok

Potrebujeme:

4 vajcia, 200 g práškového cukru, 100 ml mlieka, 100 ml oleja, 200 g polohr.múky a 1 prášok do pečiva
1 Krém: 2 kyslé smotany, 4 vanil. cukry, šľahačka v prášku, 150ml mlieka
2 Krém: 800 ml vody, 200 gr kryš.cukru, 2 Zlaté klasy, 1 šumienka (Tang - broskyňa na oranžovú želatínu a Tang - čierna ríbezľa na červenú želatínu)

Ako na to:

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny - na jedno žĺtko pridajte 1 PL teplej vody. Pridáme mlieko, olej a múku s práškom do pečiva a vymiešame cesto. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh - na jedno bielko prilejte do nádoby 1 PL studenej vody a štipku soli. Sneh zľahka primiešame do cesta. Vylejeme na plech vyložený papierom a pečieme na 220°C cca 20 minút.
1 krém: Smotany zmiešame s van. cukrom. Práškovú šľahačku vyšľaháme s mliekom a vmiešame do smotany. Natrieme na vychladnuté cesto.
2 krém: 200 ml vody dáme variť s cukrom, zvyšných 600 ml zmiešame s 2 Zlatými klasmi a šumienkou. Prilejeme do vriacej vody s cukrom a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Aj po dovarení treba miešať, aby sa neurobila koža - najlepšie do vychladnutia.
Upečené cesto natreté 1 krémom obložíme ovocím a opatrne po lyžiciach nalievame 2 krém. Dáme stuhnúť do chladničky.

04.06.2008

Podobné recepty