Medovníčky
Cesto: 160 g medu, 160 g kryštálového cukru, 120 g Hery, 500 g hladkej múky, 1 KL sódy bikarbóny, 1 lyžičku mletej škorice, 2 celé vajcia
Bielková poleva: 1 bielok, 150-200 g práškového cukru, citrónová šťava
Med, kryštálový cukor a heru necháme zovrieť v kastróle. Do hladkej múky rozmiešame jednu KL sódy bikarbóny a jednu lyžičku mletej škorice a vsypem do kastróla s medom a spoločne zamiešame.
Do nie úplne vychladnutej zmesi primiešame dve celé vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho dve hodiny stáť, potom vyvaľkáme na 5 mm a vykrajujeme medovníčky.
Pred pečením ich potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 10 min pri cca 170-180 °C.