Chop suey
1 balenie kuracích pŕs nakrájané na slížiky, 1 väčšiu cibuľu alebo pór, mrkvu nakrájanú na tenké krúžky, hrášok, huby shitake alebo judášovo ucho (prip.môžu byť aj šampiňóny), čínsku kapustu nakrájanú nadrobno, 1 čerstvé chilli nakrájané nadrobno, 1 lyžicu medu, trocha octu, sójovú omáčku, vegetu, čierne korenie, olej, solamyl
Ako na to:Na woku na malom množstve oleja opražíme cibuľku do sklovita a pridáme lyžicu medu. Keď med troška zovrie, pridáme nakrájané kuracie prsia a dobre ich opečieme, aby získali bielu farbu.
Ochutíme čiernym korením, malým množstvom vegety a sójovou omáčkou podľa chuti. Pridáme huby (pokiaľ sú sušené treba ich predtým namočiť na cca 20 min do teplej vody), potom pridáme nakrájanú mrkvu a hrášok.
Celé dobre premiešame a pridáme nakrájané chilli tiež podľa chuti. Nakoniec pridáme čínsku kapustu, ochutíme octom cca menšiu lyžičku. Na záver pridáme solamyl a dobre zamiešame. Necháme 1-2 min dovariť.
Podávame s ryžou.