Kuracie lievance
obraté mäso z polievky, vegeta, korenie podľa chuti, olej na smaženie, dressing, zelenina
Cesto na lievance: 4-5 PL hladkej múky, 2-3 vajíčka, soľ, mlieko
Cesto na lievance: Do misy nasypte 4-5 PL hladkej múky, pridajte mlieko )tak aby ostalo stredne husté cesto) a vyšľahajte ho metlou dohladka. Cesto jemne osoľte, pridajte dve slepačie vajíčka a cesto okoreňte (použite biele korenie, čierne by vyzeralo nevzhľadne). Formu na lievančeky potrite olejom, nechajte ju rozhorúčiť do horúca. Do cesta vmiešajte nakrájané kuracie mäso a môžete smažiť lievance. Smažte ich najprv z jednej strany, a potom z druhej strany. Lievance ozdobte zeleninou, pridajte smotanový dressing (kyslá smotana, soľ, korenie a horčica). Najlepšie chutia horúce.