Študentská pečať
220 dkg prášk. cukru, 250 dkag Cery, 3 vajcia, 5 PL kakaa, 100 dkg posekaných orechov, 100 dkg hrozienok, 100 dkg kandizovaného ovocia (môžu byť želé cukríky), 50 dkg horkej čokolády, 4 tortové oblátky
Ako na to:V hrnci nad parou miešame stužený tuk, cukor a vajcia do zhustnutia. Za stáleho miešania postupne pridávame kakao, orechy, hrozienka, kandizované ovocie, alebo želé cukríky. Toto všetko si pripravíme vopred. Neskôr do zmesi vmiešame na kúsky polámanú čokoládu a polámané tortové oblátky. Po roztopení čokolády necháme hmotu trochu vychladnúť, vylejeme ju na obal a vyformujeme do tvaru salámy. Je dobré formu na srnčí chrbát vystlať alobalom a hmotu do nej vyliať. Zmes necháme tuhnúť v chladničke aspoň 6 hodín. Hotovú Študentskú pečať polejeme čokoládovou polevou.