Zapekaný baklažán

Potrebujeme:

1 väčší baklažán, 4 paradajky, 100 g ovčieho syra alebo syra tofu na topenie, 1 biely jogurt, 3 strúčiky cesnaku, 1, 5 dl kečupu, olej, červenú mletú papriku, tymian, soľ, bylinkovú soľ, trochu oleja na vymastenie zapekacej nádoby, čerstvú alebo sušenú pažítku

Ako na to:

Umytý baklažán pokrájajte na kolieska hrubé asi 1,5 cm, z oboch strán ich osoľte, uložte do misky a nechajte asi 30 min. odležať, aby z nich vytiekla horkastá šťava. Potom ich pod tečúcou vodou opláchnite od soli, rukami vyžmýkajte a osušte papierovými obrúskami. Na panvici s trochou horúceho oleja kolieska baklažánu opražte dočervena. Opražené kúsky ukladajte na papierové obrúsky, aby do nich vsiakol prebytočný tuk. Vo výpeku veľmi krátko opražte pretlačený cesnak a papriku, pridajte kečup, 1 PL vody, tymian a chvíľu varte. Do zapekacej nádoby vymastenej olejom uložte kolieska baklažánu, zalejte ich ochuteným kečupom a obložte vrstvou paradajok pokrájaných na kolieska. Povrch posypte postrúhaným syrom, polejte bielym jogurtom, osoľte bylinkovou soľou a v rúre predhriatej na 175 °C zapekajte asi 20 min. Ešte teplé ozdobte posekanou pažítkou.

20.02.2007

Podobné recepty