Linecké s mandľami
Potrebujeme:
Cesto: 400 g hladkej múky, 2 žĺtka, 150 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 110 g Hery, 110 g bravčovej masti, kôra a šťava z 1 citróna
Plnka: malinový alebo iný džem
Posýpka: 1 bielok, sekané mandle
Všetky prísady na cesto dobre spracujeme. Cesto dáme do chladu na približne pol hodinu, a potom z neho vykrajujeme ľubovolné tvary, vrchné by mali mať dierku.
Vrchné, už na plechu potrieme bielkom a posypeme mandľami. Dáme upiecť do ružova do vyhriatej rúry pri teplote 175 °C so zapnutou vrtuľou. Upečené zliepame džemom.
04.06.2008
Podobné recepty
Kuracie rezne s ananásom a mandľami, Linecké cesto (dia), Perníkový koláč s mandľami, Perníkový koláč s mandľami, Cestoviny so strúhankou, orechmi a mandľami, Kokosová zmrzlina s bielou čokoládou a mandľami, Dezert z čerstvých pomarančov s mandľami a marakujovou omáčkou, Pečený pstruh s mandľami, Kapor s mandľami, Pečený pstruh s mandľami a citrónovou omáčkou