Selské zemiaky

Potrebujeme:

2 porcie
1/2 kg zemiakov, masť alebo maslo, 1/2 veľkej cibule, pór, cesnak, kyslé uhorky, 10 dkg šunky, korenie na americké zemiaky, bobkový list, kmín, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Dáme variť do slanej vody, keď začnú vrieť, zlejeme ich. Cibuľu pokrájame nadrobno, pór na kolieska, šunku na kocky. Na panvici rozohrejeme masť, vložíme zemiaky. Osolíme, okoreníme, posypeme kmínom, pridáme cesnak a korenie na americké zemiaky. Keď sa zemiaky začínajú opekať a chytať farbu, pridáme cibuľu, pór, šunku a kyslé uhorky nakrájané na tenké kolieska. Keď sú zemiaky do zlata opečené a prísady zmäkli a trochu sa opiekli, odstavíme, rozdelíme na taniere a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

31.05.2008

Podobné recepty