Zemiaky s mozzarellou
4 veľké zemiaky, soľ, rasca, 1 bôbkový list, 1 veľká paradajka, saláma (slanina), šunka, mozzarella, šampiňóny, oregano, majoránka, mleté čierne korenie, olivy, olivový olej
Ako na to:Zemiaky nakrájané na plátky uvaríme do skoro mäkka v slanej vode spolu s rascou a bôbkovým listom. Paradajky, šampiňóny, salámu, slaninu a mozzarellu nakrájame na kocky. Pridáme olivy nakrájané na kolieska. Oregano umyjeme, otrasieme zvyšnú vodu a nasekáme - sušené len posypeme. Všetko zmiešame s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja a korením. Zemiaky poukladáme na plech, syrovú zmes na nich rovnomerne rozložíme a v predhriatej rúre pri 200°C pečieme približne 10 až 15 minút,kým nechytia zemiaky červenkastú farbu a mozzarella nie je roztečená.