Guláš z húb a paprík
8 dkg tuku, 2 väčšie cibule, tanier hubovej zmesi , ¼ kocky masoxu, 5 zelených paprík, 1/8 l kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, 4 strúčiky cesnaku, 1 PL paradajkového pretlaku, rasca, mletá sladká paprika, soľ
Ako na to:Na tuku speňte nakrájanú cibuľu, pridajte očistené nakrájané huby, soľ, rascu, mletú papriku, podlejte vriacou vodou, pridajte masox a duste. K hubám pridajte sparené zlúpnuté papriky nakrájané na kúsky. Keď sú huby a paprika mäkké, pridajte rozotretý cesnak a všetko zalejte kyslou smotanou, do ktorej rozhabarkujte múku, chvíľku poduste a môžete zaprášiť múkou. Namiesto smotany môžete dát paradajkový pretlak alebo kečup. Podávajte s chlebom alebo s zemiakmi.