Napoleonské kloboučky
250 g hladkej múky, 65 g mletého cukru, 1 vanilkový cukor, 1 žĺtok, 1 PL rumu, 125 g masla, kôra z pomaranča, na špičku noža sódy
Náplň: 100 g mletých orechov, 2 PL mletého cukru, 1 lyžica rumu, bielok z jedného vajca, 2 PL pomarančovej šťavy, 40 g hrozienok
Cesto rozváľkame na tenkú placku a guľatou formičkou vykrajujeme koliečka o priemere 4 - 5 cm. Koliečka potrieme bielkom, do stredu dáme pripravenú náplň. Okraje cesta nadvihneme na troch miestach a pritlačíme k náplni. Tak vznikne trojuholníkový tvar. Na špičku klobúčika dáme hrozienku. Hotové klobúčiky dáme na plech a opatrne potrieme vajíčkom. Pečieme 12 minút.