Perníková roláda

Potrebujeme:

60 dkg hladkej múky, 30 dkg práškového cukru, 20 dkg medu, 4 vajcia, 1 cl sódy bikarbóny, 1 cl škorice, varová čokoláda, za hrsť sekaných orechov, 1 hrozienka, kúsok Hery (veľkosť asi ako orech)

Ako na to:

Všetky suroviny zmiesime aj s čokoládou, ktorú polámeme na malé kúsky a rozdelíme na 3 časti. Z každej vytvarujeme valec, ktorý dáme na plech a necháme aspoň 3 hodiny dobre vychladiť. Potom ho potrieme bielkom a dáme piecť najprv na 220 °C, potom znížime na 180 °C a dopečieme, pokiaľ nie je na dotyk roláda tvrdá (pečie sa dosť dlho). Po upečení krájame ešte teplé na 1 cm kúsky.

23.12.2007

Podobné recepty