Orechová torta
Cesto: 35 dkg orechov, 35 dkg práškového cukru, 8 vajec, šťava a kôra z jedného citróna, 2 lyžice jemných žemľových omrvín
Plnka: 15 dkg mletých orechov, 1 dcl mlieka, 15 dkg práškového cukru, 10 dkg masla, 1 vanilkový cukor
V mise vymiešame žĺtky s práškovým cukrom. Mali by sme miešať približne pol hodiny. Primiešame šťavu z jedného citróna a nastrúhanú kôru. Pridáme pomleté orechy, preosiate žemľové omrviny a tuhý sneh z bielkov. Pečieme v dobre vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej forme na miernom ohni dostatočne dlho. Táto torta je vo vnútri vlhká, takže keď ju skúsime v strede napichnúť špajdlou stále na nej niečo bude. Vychladnutý korpus v strede prerežeme a naplníme plnkou.
Plnka: Pomleté orechy obaríme vriacim mliekom, pridáme vanilkový cukor, maslo a miešame, kým nie je plnka biela. Naplníme tortu a trochu krému si necháme na boky a povrch torty. Obsypeme mletými orechmi a polejeme čokoládovou polevou.