Švajčiarske koláčiky
21 dkg polohrubej múky, 14 dkg mandlí, 14 dkg masla, 14 dkg práškového cukru, škorica, citrónova kôra, 1 vajce, 1 žĺtok, 3 rozdrvené klinčeky, na potretie 1 bielok a kryštálový cukor
Ako na to:Z múky, pomletých mandlí, masla, citr. kôry, škorice, klinčekov, vajíčka a žĺtka vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odležať v chlade, min. pol hodinku. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na plát asi 4 mm hrubé a formičkami vykrajujeme kolieska. Každé potrieme rozmiešaným bielkom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme asi 10-15 min. pri 180°C. Kryštálový cukor sa počas pečenia krásne rozpustí a vznikne z neho taký karamel.