Medová roláda
Cesto: 600 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 100 g tuku, 3 vajcia, 4 polievkové lyžice medu, 1 malá lyžička perníkového korenia
Plnka: orechy, mandle, hrozienka, kandizované ovocie, slivkový lekvár
Všetky suroviny na cesto si zmiešame a vypracujeme bochníček, ktorý na chvíľku odložíme do chladničky. Medzitým si posekáme orechy a mandle (alebo lieskovce, podľa chuti), a prichystáme si aj hrozienka, lekvár (najlepšie slivkový) a kandizované ovocie. Cesto si rozdelíme na 6 častí. Každú rozvaľkáme a potrieme lekvárom, posypeme orechami, hrozienkami a kandizovaným ovocím. Stočíme do rolády, potrieme vajíčkom a upečieme. Po vychladnutí krájame na kolieska.