Želatínové ovocné rezy
5 vajec, 5 lyžíc prášk.cukru, 2 lyžice vlažnej vody, 2 lyžice oleja, 5 lyžíc polohrubej múky, 1 prášok do pečiva
Plnka: 3/4 l mlieka, 8 lyžíc polohrubej múky, 1 klasické maslo, 1-2 hrnčeka prášk.cukru, 1-2 lyžice rumu alebo rumovej príchute, 2 konzervy ovocia podľa chuti, 3 balíčky červeného želé, cukor a voda z ovocia
1. CESTO: žĺtky vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec jemne vmiešame dotuha ušľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť do vyššieho plechu, aby sme potom mohli navrstviť aj plnku a ovocie. Po upečení ešte teplé potrieme lekvárom.
Plnka: Múku poriadne rozmiešame vo vlažnom mlieku a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť, zatiaľ vymiešame maslo s cukrom /množstvo podľa potreby/ a rumom. Do vychladnutej kaše postupne zapracujeme vymiešané maslo.
Na plát potretý lekvárom navrstvíme plnku a posypeme odkvapkaným ovocím. Želatínu si spravíme podľa návodu, pričom použijeme šťavu z ovocia. Potom si na vrch plnky s ovocím urobíme jemnú vrstvu želatíny a necháme trochu stuhnúť a opatrne zalejeme celé ovocie. Koláč necháme stuhnúť.