Vianočný zemiakový šalát

Potrebujeme:

6 porcií
6 stredne veľkých zemiakov, 4 vajíčka, 2 stredne veľké kyslé uhorky, 2 x 250ml tatárskej omáčky, 1 dcl smotany na varenie, čierne korenie, soľ, 250 ml fľašky hrášok s mrkvou

Ako na to:

Zemiaky si uvaríme v šupke, vajíčka tiež uvaríme na tvrdo, po vychladnutí zemiaky aj vajíčka očistíme a pretlačíme cez sitko, alebo pokrájame na pásiky. Dáme do väčšej misy, pridáme hrášok s mrkvou bez nálevu, kyslé uhorky pokrájané na drobné kocky, tatársku omáčku, korenie, soľ a nakoniec smotanu na varenie, podľa toho aký šťavnatý chceme mať šalát. Pomiešame a necháme odstáť aspoň pár hodín.

23.12.2007

Podobné recepty