Palacinky plnené jablkami
300 g hrubej múky, 1 PL práškového cukru, 1 vajce, štipka soli, 3 dcl mlieka a voda (podľa potreby), olej na vymastenie panvice.
Plnka: jablká, 1 čl masla, ½ malého sáčku hrozienok, 1 škoricový cukor a 1-2 PL cukru podľa sladkosti jabĺk
Do múky pridáme vajce, soľ, cukor, mlieko a toľko vody aby vzniklo tekuté cesto. Na horúcu vymastenú panvicu nalejeme 1 malú naberačku cesta, ktoré rýchlo rozlejeme po celej panvici a upečieme tenké palacinky. Upečené palacinky potrieme jablkovou plnkou stočíme a dozdobíme šľahačkou a čokoládovou polevou.
Plnka: Jablká nastrúhame, hrozienka zaparíme vriacou vodou. Do hrnca dáme maslo, roztopíme, pridáme jablká, škoricový cukor, cukor, a hrozienka a dusíme na malom plameni, kým nie sú mäkké.