Torrone
110 g čokolády, 4 PL masla, 1 bielko, pol šálky jemného cukru, pol šálky mletých mandlí, 3/4 šálky nasekaných opražených mandlí, 5 PL kandizovanej pomarančovej kôry
Na polevu: biela čokoládová poleva, mandľové plátky
Čokoládu rozpustíme. V miske našľaháme sneh z bielka, postupne opatrne zašľaháme rozpustenú čokoládu a mleté aj nasekané mandle a nasekanú kôru. Hmotu dáme na papier na pečenie do podlhovastého tvaru. Dáme do chladničky a necháme trochu ztuhnúť. Až to bude možné, vytvarujeme trojhran. Dáme späť do chladničky. Keď je všetko dostatočne tuhé, vezmeme do jednej ruky jednu stranu a pomažeme bielou polevou. Posypeme mandľovými plátky a trochu ich zatlačíme. Postup opakujeme so všetkými stranami. Dáme znova vychladnúť, uchovávame v chladničke.