Jahodový zákusok
200 g kryštálového cukru, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 1 kypriaci prášok, 4 vajcia, 200 g polohrubej múky
Plnka: 3 Zlaté klasy, 12 dcl jahodových kompótov, 2 vanilínové cukry, 3 polievkové lyžice kryštálového cukru
Na ozdobu: 2 smotany v prášku
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, upečieme. Plnku pripravíme tak, že kompóty spolu so šťavou rozmixujeme, pridáme Zlaté klasy, cukor a za stáleho miešania uvaríme. Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto a na ňu rozotrieme šľahačku pripravenú podľa návodu na obale.