Śalát s tuniakom
olej, 6-7 cibúľ, 2 tuniakové konzervy, 4-5 väčších zemiakov, 1 kyslá smotana, 1 majonéza, 8 vajec, soľ, korenie, petržlenová vňať na ozdobu
Ako na to:Na väčšom množstve oleja opražíme cibuľu (nakrájanú na tenké kolieska a tie potom na štvrtinky). Cibuľu pražíme veľmi dlho, až kým nie je hnedá. Potom ju zlejeme z oleja a rozvrstvíme rovnomerne na väčší tanier. Na cibuľu rozvrstvíme tuniak vyžmýkaný z oleja. Zemiaky uvaríme v šupke v slanej vode, ošúpeme a na väčšom strúhadle nastrúhame na tuniak, nepritláčame, len upravíme do tvaru torty. Kyslú smotanu zmiešame s majonézou. Zemiaky osolíme, okoreníme a jemne zalejeme polovičkou zmesi smotany a majonézy. Vajíčka uvaríme na tvrdo, oddelíme bielka od žĺtkov. Bielka nastrúhame na väčšom strúhadle, nepritláčame, opäť len upravíme do tvaru a zalejeme druhou polovičkou smotany a majonézy. Navrch nastrúhame na jemnom strúhadle žĺtko a ozdobíme petržlenovou vňaťou (resp. pórom, cibuľkou, kôprom). Krájame ako tortičku.