Šľahačková torta
Korpus: 100 g masla, 100 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2 vajcia, 2-3 PL mlieka, 200 g polohrubej múky, ½ prášku do pečiva (najlepšie upiecť korpus 1 deň vopred)
Krém: 2-3 smotany na šľahanie, 15 dkg čokolády na varenie
Maslo ušľahajte s cukrom, pridajte vanilkový cukor, vajcia, mlieko a zmiešajte. Zmiešajte múku a prášok do pečiva a po troche vmiešajte do zmesi. Cesto nalejte do dobre vymastenej tortovej formy a pečte v stredne teplej rúre do zlatista. Po vychladnutí rozdelíme korpus na 3 časti. Najlepšie je upiecť si korpus deň vopred.
Krém: Prevaríme 2 smotany na šľahanie a 15 dkg čokolády na varenie. Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky do druhého dňa. Na druhý deň vyšľaháme vychladnutú čokoládovú šľahačkovú smotanu, ktorou korpus dobre ponatierame medzi jednotlivými časťami aj navrchu. Takto pripravenú tortu dáme do chladničky a necháme tam do ďalšieho dňa. Potom tortu už len ozdobíme podľa fantázie a podávame.