Hovädzie kocky na horčici
500 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 1 PL horčice, ½ kocky hovädzieho bujónu, korenie, soľ, olej, voda, solamyl
Ako na to:Cibuľku a mäso nakrájame na kocky. Mäso osolíme a okoreníme čiernym korením. Do tlakového hrnca (kuchty) dáme asi 2 PL oleja na to dáme speniť cibuľku. Pridáme mäso a miešame kým nepustí šťavu. Potom pridáme horčicu, bujón a vodu (asi 3-4 dcl) zavrieme a dáme variť. Keď začne syčať stiahneme plameň na minimum a necháme 30 min. variť. Po otvorení prelejeme všetko do hrnca a zahustíme 2-3 ČL solamylu, ktoré zmiešame v troške vody. Povaríme ešte asi minútku dochutíme prípadne soľou a hotovo. Podávame s cestovinou a kyslými uhorkami.