Sacherova torta
8 vajíčok, 200 g cukru, 60 g kakaa, 100 g hladkej múky, 100 g Hery, 50 g piškótovej strúhanky - podrvené detské piškóty, marmeláda, čokoládová poleva
Ako na to:Dno okrúhlej formy vymastíme. Žĺtka vymiešame so 100 g cukru do peny. Bielka vyšľaháme so zvyšným cukrom na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme kakao, múku, roztopenú heru, piškótovú strúhanku a sneh. Dáme piecť. Prvých 15 minút netreba rúru otvárať, cesto by mohlo klesnúť.
Upečenú tortu necháme pár minút vo vvypnutej rúre, a potom dáme vychladnúť. Po 5-tich hodinách tortu rozrežeme a natrieme marmeládou. Natierame aj boky aj vrch torty. Čokoládovou polevou potierame celú tortu.